Πως θα καταλάβετε αν το μαχαίρι σας θέλει ακόνισμα.

on

Μια από τις βασικότερες συμβουλές που δίνεται σε όλους τους χρήστες των μαχαιριών στο ξεκίνημά τους, είναι η εξής: “Μη χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι που δεν κόβει γιατί είναι επικίνδυνο!”  Όλα ανεξαιρέτως τα μαχαίρια, στην πρώτη τους χρήση κόβουν καλά. Εάν είναι ένα προσεγμένο μαχαίρι θα κόβει καλά και αρκετό διάστημα μετά την πρώτη χρήση. Κάποια στιγμή όμως η απόδοση του θα “πέσει” και δεν θα κόβει καλά ή ακόμα και καθόλου. Στην περίπτωση αυτή το μαχαίρι από εργαλείο δουλειάς μετατρέπεται σε ένα επικίνδυνο εργαλείο που μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Πως μπορεί να καταλάβει κάποιος εάν το μαχαίρι του κόβει καλά ή όχι; Με μια εύκολη δοκιμή στο σπίτι χρησιμοποιώντας το μαχαίρι του και ένα φύλλο χαρτί.

Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και “καθαρά” να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι “άτσαλο”. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε πως κόβει ένα κοφτερό και ένα στομωμένο μαχαίρι και δοκιμάστε το κι εσείς στο σπίτι.

Leave a Reply