Ποιο μπαχαρικό να διαλέξω για το κρέας μου;

Σαν ψήστες που είμαστε πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό θα ταίριαζε καλύτερο με το ζηλευτό κομμάτι μοσχαριού ή χοιρινού που μόλις αγοράσαμε από το καλό μας πλέον φίλο κρεοπώλη…Ο παρακάτω γρήγορος και εύκολος οδηγός θα σας βγάλει από το δύσκολο θέμα  του «τι  πάει με τι» και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με ένα μυρωδικό που σίγουρα δεν θα είναι «αταίριαστο» με το κρέας που έχετε επιλέξει. Εάν θα καλύψει 100% τις γευστικές απαιτήσεις και αν τελικά θα επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά ή να δοκιμάσετε την επόμενη πρόταση μας…αυτό όπως πάντα είναι στο δικό σας χέρι ή καλύτερα στον δικό σας ουρανίσκο!

 

Βοδινό:

σκόνη μουστάρδας σκόρδο πράσινο πιπέρι κρεμμύδι
ρίγανη δεντρολίβανο φασκόμηλο θυμάρι
βασιλικός μαύρο πιπέρι πιπέρι καγιέν κάρι

Αρνί:

βασιλικός κανέλα κύμινο κάρι
σησάμι θυμάρι σκόρδο μέντα
κρεμμύδι ρίγανη δεντρολίβανο φασκόμηλο
θρούμπι μαντζουράνα

 

Χοιρινό:

μπαχάρι κύμινο σέλινο γαρίφαλο
κόλιανδρο μάραθος τζίντζερ μουστάρδα σκόνη
πάπρικα φασκόμηλο θρούμπι

Πουλερικά:

βασιλικός δάφνη κόλιανδρο κανέλα
κάρυ σκόρδο μαντζουράνα μέντα
κρεμμύδι πάπρικα μαϊντανός δενδρολίβανο
φασκόμηλο σαφράν θρούμπι εστραγκόν
θυμάρι

Μοσχάρι:

δάφνη μαύρο πιπέρι κάρυ άνηθος
τζίντζερ λεμόνι μαντζουράνα μέντα
ρίγανη πάπρικα μαϊντανός κρόκος κοζάνης
φασκόμηλο εστραγκόν

Ψάρι:

δάφνη πιπέρι καγιέν κάρυ σέλινο
σχοινόπρασο άνηθος μάραθος ξύσμα λεμονιού
μαντζουράνα μέντα μουστάρδα σκόνη κρεμμύδι
πάπρικα μαϊντανός κόκκινο πιπέρι κρόκος Κοζάνης
φασκόμηλο σησάμι εστραγκόν θυμάρι

Leave a Reply