Μεσογειακό Μπέργκερ με κρέμα φέτας

Για 4 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 10’/χρόνος ψησίματος 15’

Υλικά για την κρέμα φέτας:

►300 γρ. περίπου φέτα

►60 γρ. τυρί ανθότυρο

►1 κ.σ. ελαιόλαδο

►1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

►1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Υλικά για τα μπέργκερ:

►500 γρ. περίπου κιμά

►1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

►¾ κ.γ. αλάτι

►¼ κ.γ. ξερή ρίγανη

►¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι

►1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

►1 κ.γ. μουστάρδα

►½ κ.γ. σάλτσα worcestershire

Επιπλέον υλικά για τη σύνθεση:

►4 ψωμάκια

►2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες

►Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση για την κρέμα φέτας

1.     Σε ένα multi/μιξερ/μπλέντερ βάλτε τη φέτα, το ανθότυρο και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και να έχει ενιαία υφή (περίπου 3’).

2.     Προσθέστε και το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Εκτέλεση για τα μπέργκερ

1.     Σε ένα μπώλ βάλτε όλα τα υλικά για το μπέργκερ και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν.  Χωρίστε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη και πλάστε τα σε 4 μπιφτέκια. Με τον αντίχειρά σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μία μικρή εσοχή στο κέντρο τους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσετε.

2.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία (220°-280°C).

3.     Τοποθετείστε τα μπέργκερ στην ψησταριά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το που τα ψήνουμε και το πόσο καλοψημένα ή όχι τα θέλουμε. Στα κάρβουνα για παράδειγμα θέλει περίπου 4 λεπτά για μέτριο ψήσιμο.

4.     Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετείστε τα στη ψησταριά για να τα καψαλίσετε. Προαιρετικά αλείψτε τα με λίγο βούτυρο πριν τα βάλετε στη ψησταριά.

5.     Για τη συναρμολόγηση βάλτε με σειρά: ψωμάκι, μπέργκερ, κρέμα φέτας, λίγες λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης, λίγο μαϊντανό και ψωμάκι.

Leave a Reply