Ψητές φράουλες

Για 6-8 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 10’/χρόνος ψησίματος 8-12’

Υλικά:

► 20-24 φρέσκες , μεγάλες φράουλες πλυμένες και στεγνές,

► 4 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

► 1/2 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

► 1/4 φλιτζανιού με γεύση πορτοκαλιού ή λικέρ

► 2 κουταλιές νερό και 1 κουταλιά λεμόνι

► 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο,

► Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

1.    Σε ένα μέτριο μπολ αναμίξτε τις φράουλες με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ και ανακατέψτε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

2.    Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία ( 220°-300°)

3.    Χρησιμοποιήστε το βούτυρο και απλώστε το στον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού. Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τις φράουλες σε ένα ενιαίο στρώμα με τις πλευρές τους να είναι οριακά η μια δίπλα στην άλλη. Αφαιρέστε τις φράουλες από το μπολ και τοποθετείστε τις έτσι ώστε να χωρέσουν και να είναι αραιά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο από το μπολ πάνω από τις φράουλες.

4.    Τοποθετήστε το ταψί σε υψηλή άμεση θερμοκρασία, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 8 έως 12 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την ωρίμανση των φραουλών. Αφαιρέστε από τη σχάρα.

5.    Περιχύστε τους χυμούς από το ταψί πάνω από τις φράουλες, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε προσεκτικά σε τέταρτα ή αφήστε τις ολόκληρες. Γαρνίρετε με μια μπάλα παγωτό.

Πηγή: http://www.weber.com/recipes

Leave a Reply