Ψητός ανανάς

Για 6-8 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 10’/χρόνος ψησίματος 10’

Υλικά:

►   1 μεγάλος ανανάς

►   3/4 φλιτζανιού τεκίλα ή ρούμι

►   3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

►   1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

►   1/2  κ.γ. κανέλα

►    παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

1.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μεσαία θερμοκρασία ( 180°-220°)  και τοποθετήστε μία πλάκα ψησίματος.

2.     Αποφλοιώστε και κόψτε τον ανανά λωρίδες.

3.     Σε ένα μπολ βάλτε την τεκίλα (ή το ρούμι), το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη..το νερό και το χυμό λεμονιού.

4.     Τοποθετήστε τον ανανά στην πλάκα σας και κλείστε το καπάκι. Μετά από λίγα λεπτά περιχύστε τον ανανά με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.

5.     Ψήστε για περίπου 10′ γυρνώντας το κατά διαστήματα.

6.      Σερβίρετε τα ζεστά με μία μπάλα παγωτού βανίλια.

Leave a Reply