Ψητά μήλα με κανέλα

Για 4 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 5’/χρόνος ψησίματος 15’

Υλικά:

►   2 μεγάλα μήλα

►   1/2 φλιτζάνι νερό

►   1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

►   1 κ.γ. κανέλα

►    2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

1.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μεσαία θερμοκρασία ( 180°-220°). Τα μήλα μπορείτε να ψήσετε είτε επάνω στη σχάρα της ψησταριάς σας είτε επάνω στην πλάκα ψησίματος.

2.     Πλύνετε καλά, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα λωρίδες.

3.     Σε ένα μπολ βάλτε το νερό και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε τα μήλα μέσα σε αυτό το μείγμα.

4.     Τοποθετήστε τα μήλα στη σχάρα ή την πλάκα σας και κλείστε το καπάκι.

5.     Ψήστε την κάθε πλευρά για περίπου 7′.

6.      Μόλις ψηθούν πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και τη κανέλα και σερβίρετε τα με μία μπάλα παγωτού βανίλια.

Leave a Reply