Ψητά αχλάδια

Για 4 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 5’/χρόνος ψησίματος 10’

Υλικά:

►  2 μεγάλα αχλάδια

►   1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

►   1 κ.σ. ζάχαρη

►   1 κ.γ. κανέλλα

►   1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μεσαία θερμοκρασία ( 180°-220°) και τοποθετήστε μία πλάκα ψησίματος.

2.     Πλύντε καλά, ξεφλουδίστε και κόψτε τα αχλάδια στη μέση απο το επάνω μέρος και αφαιρέστε τους σπόρους.

3.     Τοποθετήστε τα αχλάδια στην πλάκα σας και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τέλος περιχύστε τα με το λευκό κρασί.

4.     Κλείστε το καπάκι και ψήστε για περίπου 10′.

5.     Τα αχλάδια θα είναι έτοιμα εάν μπορείτε να τα τρυπήσετε εύκολα με ένα πηρούνι.

6.      Σερβίρετε τα με μία μπάλα παγωτού βανίλια.

Leave a Reply