Ζύμη πίτσας με λευκό κρασί

Για 4 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 10’/ Χρόνος Αναμονής:  75’ /Χρόνος Ψησίματος: 10’

Υλικά:

► ¾ κούπας χλιαρό νερό

► 1 κ.γ. ζάχαρη

► 3 κ. σ. ξερή μαγιά

► ¼  κούπας λευκό κρασί

► 1 ¼ κ. γ. χοντρό αλάτι

► 2 κ.σ. ελαιόλαδο

► 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

► 2 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

1.       Βάλτε το μισό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα. Αφήστε για 5’ ή μέχρι να αρχίσει το μίγμα να αφρίζει.

2.       Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το υπόλοιπο νερό με το κρασί, το αλέυρι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε και 2 κούπα αλέυρι και ανακατέψτε με το χέρι ή με μία ξύλινη κουτάλα.

3.       Προσθέστε το μίγμα με τη μαγιά και το μέλι και το υπόλοιπο αλέυρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία ενιαία μάζα που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.

4.       Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45’-60’.

5.       Προθερμάνετε την ψησταριά σας για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (180 ° έως 220 ° C). Βάλτε μέσα την κεραμική πλάκα ψησίματος για να ζεσταθεί και αυτή. TIP: βάλτε την πλάκα από την αρχή στο bbq για να ζεσταθεί σταδιακά και να αποφύγετε ένα πιθανό θερμικό σοκ (κρύο-ζεστό) που μπορεί να την καταστρέψει!

6.       Ζυμώστε τη ζύμη ξανά, χωρίστε τη στα 2 και αφήστε τη να ξεκουραστεί και πάλι για 15’.

7.       Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε την κάθε μπάλα σε κυκλική ή ορθογώνια βάση και βάλτε επάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.

8.       Ακουμπήστε τη πίτσα απευθείας επάνω στη πλάκα και ψήστε με κλειστό καπάκι. Χρειάζεται συνήθως 10’-12’

Πηγή: https://kalamazoogourmet.com/lifestyle/recipes/white-wine-pizza-dough/

Leave a Reply