Χοιρινό μπούτι με κρέμα μουστάρδας

Για 8-12 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 10′ / Χρόνος Ψησίματος: 4 ½ – 5 ώρες 

Υλικά:

►Χοιρινό μπούτι, περίπου 4,5  κιλά

►ελαιόλαδο

►αλάτι χονδρό

► πιπέρι

► ρίγανη

►300 γρ. ξινόκρεμας (sour cream)

►2 κ.σ. μουστάρδα

►2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασσο

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μεσαία θερμοκρασία ( 180°-220°) για έμμεσο ψήσιμο. Τοποθετήστε στο κέντρο στη σχάρας (κάτω από το μέρος που θα τοποθετείστε το χοιρινό ένα ταψάκι μιας χρήσης με νερό για να μαζέψει τα λίπη και να αποφύγετε τις αναζωπυρώσεις.

2. Αλείψτε το κρέας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

3. Τοποθετείστε το χοιρινό μπούτι στη σχάρα και κλείστε το καπάκι. Ελέγχετε συχνά για τη στάθμη του νερού μέσα στο ταψάκι. Θυμηθείτε ότι σας βοηθά να μην έχετε αναζωπυρώσεις!

4. Μετά τις 4 ώρες ελέγξτε το θερμόμετρό σας μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 77° C  και αφαιρέστε το κρέας από τη ψησταριά σας.

5. Ανακατέψτε την ξινόκρεμα, τη μουστάρδα και το σχινόπρασσο σε ένα μπολ.

6. Σερβίρετε το χοιρινό μπούτι ζεστό με τη σάλτσα και συνοδεύεστε το με πατάτες φούρνου ή πουρέ.

Leave a Reply