Καθαρισμός μαντεμιού

Ένας εύκολος, οικονομικός και εντελώς φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε το μαντέμι σας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μία πατάτα κομμένη στη μέση
  • Χοντρό αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  •  Ένα σκουριασμένο μαντεμένο τηγάνι (ή ότι άλλο έχετε εσείς…)
  • Γάντια

Οδηγίες:

1.        Βάλτε το τηγάνι στο πάγκο της κουζίνας σας και ρίξτε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι πάνω του.

2.        Πάρτε τη πατάτα που έχετε κόψει στη μέση και αρχίστε να τρίβετε το αλάτι πάνω στο τηγάνι.

3.        Το αλάτι θα βρομίσει πολύ γρήγορα οπότε μπορείτε να ξεπλένετε με νερό κατά διαστήματα και να προσθέτετε κι άλλο αλάτι για να ξανακάνετε την ίδια δουλειά. Το πόσες φορές θα χρειαστεί έχει να κάνει με το πόσο σκουριασμένο είναι το τηγάνι. Μη ξεχάσετε να τρίψετε όλο το τηγάνι (στα πλαϊνά, στον πάτο ακόμα και στο χερούλι) και όχι μόνο στο μέσα μέρος.

4.        Ξεπλύνετε με πολύ νερό και στεγνώστε το.

5.        Για μεγαλύτερη σιγουριά ότι έχει στεγνώσει βάλτε το πάνω στο μάτι της κουζίνας για λίγο σε χαμηλή φωτιά, ώστε να φύγει και το παραμικρό ίχνος υγρασίας.

6.        Μόλις στεγνώσει τελείως, αλείψτε το τηγάνι με μία χαρτοπετσέτα βουτηγμένη στο λάδι.

7.         Βάλτε το τηγάνι ξανά στο μάτι της κουζίνας σας για τουλάχιστον μισή ώρα.

8.        Μόλις κρυώσει σκουπίστε το για να βγάλετε το λάδι που έχει περισσέψει.

 

Leave a Reply