Σαρδέλες BBQ με σκόρδο και τσίλι

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 10’/ Χρόνος Ψησίματος: περίπου 10’

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες πλυμένες και ανοιγμένες στην κοιλιά

2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6 κουταλιές ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

1.     Αφαιρέστε την ραχοκοκαλιά από τις σαρδέλες και ανακατέψτε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές ελαιόλαδο με σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και αλείψτε τα ψάρια.

2.     Προθερμάνετε τη ψησταριά σας σε δυνατή θερμοκρασία.

3.     Αλατίστε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι.

4.     Βάλτε τις στη σχάρα της ψησταριά και ψήστε τις 3-4’ λεπτά από κάθε πλευρά.

5.     Ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και ραντίστε τις πριν τις σερβίρετε.

Leave a Reply