Ψησταριά Υγραερίου: Ξεφλουδίζει το χρώμα από το καπάκι! Χάλασε;

Οι ψησταριές υγραερίου μετά από κάθε ψήσιμο χρειάζονται καθάρισμα. Τον τρόπο καθαρισμού μιας ψησταριάς υγραερίου θα τον βρείτε στο άρθρο μας: καθαρισμός ψησταριών. Συνήθως ο καθαρισμός μιας ψησταριάς εξωτερικά δείχνει να είναι πολύ πιο εύκολος από ότι εσωτερικά. Μάλιστα αρκετές φορές κατά τον καθαρισμό της ψησταριάς μας εσωτερικά, προσπερνάμε ένα συγκεκριμένο σημείο του μπάρμπεκιου μας που δεν του δίνουμε την αρμόζουσα προσοχή. Αυτό είναι το εσωτερικό μέρος από το καπάκι της ψησταριάς μας. Έτσι μετά από αρκετά ψησίματα θα παρατηρήσουμε ότι το καπάκι μας εσωτερικά μοιάζει σαν να ξεφλουδίζει το χρώμα του! Οσο και αν αυτό που υπάρχει πάνω στο καπάκι σας θυμίζει μπογιά, δεν είναι! Ουσιαστικά είναι υπολείμματα λίπους και καπνού που έχουν κολλήσει εκεί. Μην ανησυχείτε δεν είναι τοξικά. Αυτή η στοίβα των υπολειμμάτων όμως αν δεν αφαιρεθούν, μπορεί να αρχίζει να ξεφλουδίζει και να πέφτει επάνω στο ψητό μας φαγητό.

Η επίλυση του προβλήματός σας είναι απλή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της ψησταριά σας. – μία μεταλλική βούρτσα καθαρισμού – και να καθαρίσετε αυτή τη στοίβα. Με μία κίνηση εμπρός-πίσω, προσπαθήστε να καθαρίσετε όσο περισσότερα υπολείμματα μπορείτε. Με τον τρόπο αυτό λογικά θα αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα σφουγγαράκι με νερό και ήπιο σαπούνι καθαρισμού όταν το καπάκι σας είναι χλιαρό (όχι ζεστό) απομακρύνοντας και τα παραμικρά υπολείμματα λίπους που έχουν μείνει στο καπάκι σας.

Μόνο αυτό χρειάστηκε για να επαναφέρετε το εσωτερικό μέρος από το καπάκι της ψησταριάς σας σε άριστη κατάσταση! Πλέον είστε ξανά έτοιμοι να ξεκινήσετε το ψήσιμό σας!!!

Πηγή: http://www.weber.com

Leave a Reply