Καπνιστός σολομός, ψημένος σε πλάκα κέδρου

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 10’/ Χρόνος Ψησίματος: περίπου 25’

Υλικά:

► 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

► 4 κ.γ. Μουστάρδα

► 4 κ.γ. μέλι

► 4 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

► 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου

► 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

► ½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι καγιέν

► 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

► 1 ολόκληρο φιλέτο σολομού με το δέρμα

► 1 ½ κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

► ½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

► 1 πλάκα κέδρου, μουλιασμένη για περίπου 1 ώρα

Εκτέλεση:

• Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας εκτός από το λάδι σε ένα μίξερ μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέστε και το λάδι για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη και απαλή μαρινάδα.
• Καθαρίστε το σολομό και καρυκεύστε τον με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αλείψτε τον με τη μισή μαρινάδα.
• Προθερμάνετε τη ψησταριά σας, για ψήσιμο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείστε την πλάκα κέδρου, η οποία έχει μουλιάσει και το σολομό από πάνω. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι.
• Ο σολομός σας θα είναι έτοιμος όταν θα είναι ροζ στη μέση και κάπως καφέ στα άκρα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του σολομού και κυμαίνεται από 20-25 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό ζεστό με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Πηγή: http://www.weber-grill-bbq.gr/

Leave a Reply