Σάλτσα Barbeque με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

►2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

►1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

►4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

►1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

►½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

►¼ κ.γ. γαρίφαλο

►½ κούπα σιρόπι βύνης

►¼ κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

►½ κούπα κέτσαπ

►¼ κούπα σπόρων μουστάρδας

►¾ κούπας καστανή ζάχαρη

►2 κ.γ χονδρό αλάτι

►½ αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.       Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω στο μάτι της κουζίνας ή της ψησταριάς σας, σε μέτρια φωτιά.

2.       Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε. Μετά από 5’ δυναμώστε την φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σκουρύνουν και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

3.       Προσθέστε τη πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το γαρίφαλο και ανακατέψτε.

4.       Βάλτε και όλα τα άλλα υλικά εκτός από το πιπέρι.

5.       Μόλις το μείγμα μέχρι να αρχίσει να σιγο-βράζει αφήστε το σε αυτή τη θερμοκρασία για 1 έως 2 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο. Βάλτε το πιπέρι και δοκιμάστε. Βάλτε περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη κατά βούληση. Η σάλτσα αυτή είναι αρκετά παχύρρευστη και όταν κρυώσει γίνεται κολλώδης. Κρατήστε τη ζεστή για το σερβίρισμα.

Leave a Reply