Καυτερά μαριναρισμένα μπριζολάκια

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 10’/Χρόνος Αναμονής: 12 ώρες/Χρόνος Ψησίματος: περίπου 15’

Υλικά:

¾ της κούπας σάλτσα σόγιας

¼ της κούπας στυμμένος χυμός λεμονιού

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. σάλτσα τσίλι

¼ κ.γ.σκόρδο σε σκόνη

1,2 – 1,5 κιλό χοιρινά μπριζολάκια

Εκτέλεση:

1.     Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα για τρόφιμα βάλτε μαζί την σάλτσα σόγιας, τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, την σάλτσα τσίλι και την σκόνη από το σκόρδο.

2.     Βάλτε μέσα στην σακούλα τα μπριζολάκια και κλείστε την προσεκτικά, μαρινάροντάς τα για 12 ώρες στο ψυγείο. Αναποδογυρίστε την σακούλα στο ενδιάμεσο διάστημα.

3.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία ( 220°-280°)

4.     Λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα και τοποθετήστε τα μπριζολάκια. Ψήστε 5’-7’ κάθε πλευρά ή μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία τους να φτάσει τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply