Μαντεμένια Σκεύη – Ας μαγειρέψουμε!

Τα μαντεμένια σκεύη μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ΠΑΝΤΟΥ! Σε εστίες κεραμικές, επαγωγικές, αλογόνου, αερίου, στον φούρνο σας ή στο γκριλ ή ακόμα και στο τζάκι σας. Στη μοναδική συσκευή που δεν επιτρέπεται η χρήση τους είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν χρησιμοποιείτε το μαντεμένιο σκεύος σας σε κεραμική εστία, προσέξτε μόνο να μην σύρετε το σκεύος επάνω στην εστία αλλά να το σηκώσετε για να το μετακινήσετε, προκειμένου να αποφύγετε το γδάρσιμο της.

Θα πρέπει να θυμάστε πως κάποια φαγητά μπορεί να κολλήσουν στην επιφάνεια του σκεύους, όπως για παράδειγμα τα αυγά. Σε τέτοιες περιπτώσεις και μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο «καρύκευσης» του σκεύους, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο λάδι ή βούτυρο κατά το μαγείρεμα. Τα μαντεμένια σκεύη είναι ανθεκτικά και ασφαλή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στην πράξη όμως σπάνια χρειάζεται να μαγειρέψετε πάνω από τη μεσαία βαθμίδα της εστίας ή του φούρνου σας εάν το έχετε προθερμάνει σωστά. Εάν παρ’ όλα αυτά θέλετε να μαγειρέψετε σε πολύ υψηλή βαθμίδα, προσθέστε το λάδι ή το βούτυρο αμέσως πριν το φαγητό για να αποφύγετε να σας κολλήσει.

Προσέξτε ότι τα χερούλια μπορεί να έχουν μεγάλη θερμοκρασία και να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο γάντι για να το πιάσετε. Τέλος, μην τοποθετείτε τα μαντεμένια σκεύη απευθείας επάνω στον πάγκο εργασίας σας, αλλά χρησιμοποιείτε πάντα κάποιο προστατευτικό (σουβέρ).

Leave a Reply