Σάλτσα Barbeque

Υλικά :

►1 φλ. Κέτσαπ

►1 κρεμμύδι ξερό

►2 σκελίδες σκόρδο

►1 κ.σ πελτές ντομάτας

►200 ml ζωμό κοτόπουλου

►1 σφηνοπότηρο γουώτσεστερ σος

►1 κ.σ μαύρο πιπέρι

►1 κ.σ μέλι

►1 κ.σ καστανή ή μαύρη ζάχαρη

►1 πιπεριά τσίλι

►5 κ.σ ελαιόλαδο

►1 κ.σ πάπρικα

►1κ.σ αποξηραμένο βασιλικό

Εκτέλεση:

1.       Κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ροδέλες και τα σωτάρετε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κρεμμύδια.

2.       Προσθέτετε το σκόρδο αφού έχουν μαλακώσει αρκετά τα κρεμμύδια για να μην καεί.

3.       Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε διαδοχικά όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού στο μισό.

4.       Προσθέτετε και το μέλι και δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

Leave a Reply