Γαρίδες μπάρμπεκιου με σάλτσα μουστάρδας

Για 4 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ /Χρόνος Ψησίματος: 5’

Υλικά:

► 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση #2 ή #1)

► 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή 1 κ.σ. μουστάρδα κοινή

► 2 κ.σ. ελαιόλαδο

► 1 λεμόνι (χυμός)

► Αλάτι

► Πολύχρωμα πιπέρια

► 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο

Εκτέλεση:

1.     Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά.

2.     Προθερμαίνουμε την ψησταριά κάρβουνου ή αερίου σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε στη μεσαία ένταση και ψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτά τη κάθε πλευρά (προσοχή να μην αρπάξουν).

3.     Σος: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τρίμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο.

4.     Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Leave a Reply