Καλαμποκόψωμο ψημένο σε μαντεμένιο τηγάνι με πιπεριές και τυρί cheddar

Για 4-6 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 20’ /Χρόνος Ψησίματος: 30’

Υλικά:

► 1-2 πιπεριές πράσινες (καυτερές ή όχι ανάλογα με την προτίμησή σας)

► Τους σπόρους από 2 καλαμποκια

► 2 κούπες καλαμποκάλευρο

► 2/3  κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

► 1 κ.γ. baking powder

► ½ κ.γ μαγειρική σόδα

► ½ κ.γ. μίγμα πικάντικων μπαχαρικών

► 1 κ.γ. χονδρό αλάτι

► 2 αυγά

► 3 κ.σ. μέλι

► 2 κούπες ξυνόγαλα

► 2 κ.σ. ελαιόλαδο

► ½ κούπα τριμμένο τυρί cheddar

► 1 φλιτζάνι ροκανίδια πορτοκάλι (orange)

Εκτέλεση:

1.       Μουλιάστε τα ροκανίδια σε νερό (τουλάχιστον για 30’)

2.       Προθερμάνετε την ψησταριά σας για έμμεσο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά (220 ° έως 280 ° C).

3.       Στραγγίξετε και προσθέτετε τα ροκανίδια πάνω στα κάρβουνά σας ή στο δοχείο καπνίσματος αν έχετε ψησταριά. Βάλτε στη ψησταριά και το μαντεμένιο τηγάνι για να ζεσταθεί και κλείστε το καπάκι.

4.       Βάλτε τις πιπεριές πάνω στη σχάρα(άμεσο μαγείρεμα) μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

5.       Βάλτε τα καλαμπόκια πάνω στη σχάρα (άμεσο μαγείρεμα) και γυρίστε το ώστε να ψηθούν για λίγο σε όλες τις μεριές. Θα πρέπει οι σπόροι του καλαμποκιού να είναι σκληροί και μισο-μαγειρεμένοι.

6.       Βάλτε όλες τις σκόνες σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρότερο χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε και το μέλι, το ξινόγαλα και το λάδι.

7.       Βγάλτε τους σπόρους από το κορμό του καλαμποκιού (το πιο γρήγορο είναι το κρατήσετε σε όρθια  θέση και με ένα μεγάλο μαχαίρι να κόψετε κατά μήκος τους σπόρους –από επάνω προς τα κάτω-.

8.       Αφαιρέστε την καμένη φλούδα από τις πιπεριές και τους σπόρους από στο εσωτερικό. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.

9.       Βάλτε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν.

10.   Αλείψτε με βούτυρο ή λάδι το τηγάνι και ρίξτε μέσα το μίγμα. Ψήστε με έμμεσο ψήσιμο και κλειστό καπάκι για περίπου 30’.

Πηγή: http://kalamazoogourmet.com/lifestyle/recipes/skillet-cornbread-with-chiles-corn-and-cheddar/

Leave a Reply