«Καρύκευση» μαντεμιού…

Η «καρύκευση» του μαντεμιού, προκύπτει από το ψήσιμο του μετάλλου σε πολύ υψηλή θερμοκρασία αφού έχει αλειφθεί η επιφάνειά του με φυτικό λάδι. Είναι μία φυσική διαδικασία και με τον τρόπο αυτό το μαντέμι αποκτά μια ΜΗ χημική αντικολλητική επίστρωση στην επιφάνεια ψησίματος του. Η «καρύκευση» συντηρεί τις φυσικές ιδιότητες του υλικού.

Όσο περισσότερο μαγειρεύετε με το μαντεμένιο σκεύος σας, τόσο καλύτερο γίνεται! Πως γίνεται αυτό; Μα χάρη σε εσάς… δημιουργείτε τις γαστρονομικές σας νοστιμιές, και ταυτόχρονα χωρίς να το καταλαβαίνεται διατηρείται και πολλές φορές επαναφέρετε την αντικολλητική ιδιότητα του μαντεμένιου σκεύους σας. Έτσι η μαντεμένια γάστρα, το τηγάνι ή η κατσαρόλα σας, μπορεί να διατηρηθεί για πάνω από 100 χρόνια στην ίδια πολύ καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τα σκεύη με χημική αντικολλητική επίστρωση που δεν μπορούν να επισκευασθούν και έχουν μικρό κύκλο ζωής.

 

Leave a Reply