Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεριές 5’ στο wok

Για 6 άτομα / χρόνος προετοιμασίας 25’/χρόνος ψησίματος 5’

Υλικά για τη σάλτσα:

►½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος

►¼ φλιτζάνι σάλτσα στρειδιού

►2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

►1 κ.σ. χονδρό αλάτι

►2 κουταλιές του γλυκού καλαμποκάλευρο (κορν-φλάουρ)

Υλικά:

►1 κ.σ. φυτικό λάδι

►1 κ.σ. ψημένο σησαμέλαιο

►1 κ.σ. καθαρισμένο, ψιλοκομένο τζίντζερ

►2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή πατημένες με τη πρέσσα

►½ κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες περίπου 7 εκ.

►3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές ( κόκκινη/κίτρινη/πορτοκαλί) κομμένες σε λωρίδες περίπου 7εκ.

►1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

►¼ φλιτζανιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

►3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι

Εκτέλεση:

1.     Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας.

2.      Ανακατέψτε σε ένα μπώλ το φυτικό λάδι, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο και προσθέστε μέσα τις λωρίδες του κρέατος για να μαριναριστούν.

3.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας στους 220°-280°.

4.     Τοποθετείστε ένα ειδικό τηγάνι wok μέσα στη ψησταριά, κλείστε το καπάκι και προθερμάνετε το για 10’.

5.     Όταν το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό ρίξτε μέσα το μίγμα του κρέατος και αρχίστε να το ξεχωρίσετε μέσα στο τηγάνι με μία κουτάλα. Μαγειρέψτε το κρέας μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα και να ξεκολλά εύκολα από το wok, περίπου 1’ ανακατεύοντας μετά από 30’’. Προσθέστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ενώστε τα υλικά ανακατεύοντας τα συχνά μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα τα λαχανικά για περίπου 2’. Προσθέστε και τη σάλτσα, ανακατέψτε για 10’’, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάλτε και το κόλιανδρο και ανακατέψτε.

6.     Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με ρύζι.

Πηγή: http://www.weber.com/recipes

Leave a Reply