Ζύμη για πίτσα με μέλι

Για 4 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ / Χρόνος Αναμονής:  3 ώρες /Χρόνος Ψησίματος: 10’

Υλικά:

► 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

► 1 ½   φακελάκι ξερή μαγιά

► 2 κ.σ. μέλι

► 3 κ.σ. ελαιόλαδο

► 1 κ.γ.αλάτι

► νερό χλιαρό όσο πάρει

Αν θέλετε περισσότερο άρωμα μπορείς να προσθέσετε και τα παρακάτω…

► 1 κ.γ. ξερό θυμάρι

► 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

1.       Κάνουμε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνουμε τη μαγιά.

2.       Διαλύουμε το μέλι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας το λάδι, το θυμάρι, το σκόρδο εάν τα έχουμε επιλέξει και τέλος το αλάτι.

3.       Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει (διπλασιάζεται).

4.       Προθερμάνετε την ψησταριά σας για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (180 ° έως 220 ° C). Βάζετε μέσα την κεραμική πλάκα ψησίματος για να ζεσταθεί και αυτή. TIP: βάλτε την πλάκα από την αρχή στο bbq για να ζεσταθεί σταδιακά και να αποφύγετε ένα πιθανό θερμικό σοκ (κρύο-ζεστό) που μπορεί να την καταστρέψει!

5.       Μοιράστε τη ζύμη σε 4 ίσες μπάλες (μπορείτε να τις ζυγίζετε κιόλας για να βγουν οι πίτσες σας ίδιες!). Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε κυκλική ή ορθογώνια βάση και βάζετε επάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.

Ακουμπάτε τη πίτσα απευθείας επάνω  στη πλάκα και ψήνετε με κλειστό καπάκι. Χρειάζεται συνήθως 10’-12’.

Leave a Reply