Κοτόπουλο καθισμένο σε…μπύρα

Για 4 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 10′ /Χρόνος Ψησίματος: 1 ½ ώρα 

Υλικά:

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό

Ένα κουτάκι μπύρας

►1 γεμάτη κ.γ. σπόρους μάραθου

►1 κ.γ. σπόρους κύμινου

►1 κ.γ. πάπρικα

►1 γεμάτο κ.γ. μαύρη ζάχαρη

►1 κ.γ. σκόνη τσίλι ήπια

►θαλασσινό αλάτι

►φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

►ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας για  έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (180 ° έως 220 ° C).

2.     Σε ένα γουδί, λιώστε τους σπόρους του μάραθου και του κύμινου μέχρι να γίνουν σκόνη.

3.     Ανακατέψτε σε ένα μιρκό μπώλ, τη σκόνη με την πάπρικα, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι.

4.    Προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πάστα.

5.    Αλείψτε με την πάστα αυτή όλο το κοτόπουλο μέσα-έξω.

6.    Ανοίξτε ένα κουτάκι μπύρας (πιείτε ή βάλτε σε ένα ποτήρι για μετά τη μισή…) και τοποθετήστε την στην ειδική εσοχή της βάσης ψησίματος για κοτόπουλο.

7.    Τοποθετείστε το κοτόπουλο στη βάση.

8.    Βάλτε τη βάση με το κοτόπουλο στο κέντρο της ψησταριάς (για έμμεσο ψήσιμο) και κλείστε το καπάκι.

7.    Ψήστε για περίπου 1ώρα και 20′ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα στο εξωτερικό.

8.    Σερβίρετέ το με ψητά λαχανικά, πατάτες ή ρύζι.

Leave a Reply