Ψητά παϊδάκια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 15’/ Χρόνος Ψησίματος: περίπου 75’

Υλικά:

►1 κ.σ. αλάτι

►2 κ.γ.πάπρικα

►2 κ.γ.σκόρδο

►2 κ.γ.αποξηραμένο θυμάρι

►1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

►2,5 κιλά παϊδάκια

►1 φλιτζάνι ροκανίδια αγριοκαρυδιά (hickory)

►1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

Προετοιμασία:

1.     Μουλιάστε τα ροκανίδια σε νερό (τουλάχιστον για 30’)

2.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μέτρια θερμοκρασία ( 180°-220°)

3.     Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύστε τα υλικά της μαρινάδας

4.     Καθαρίστε κάθε παιδάκι που τα νεύρα στην πίσω μεριά(εάν έχουν). Κόψτε κάθε παϊδάκι σταυρωτά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.

5.     Απλώστε σε κάθε παϊδάκι λίγη ποσότητα από τη μαρινάδα σας και τυλίξτε το με διπλό αλουμινόχαρτο σαν ένα πακέτο

6.     Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα της ψησταριάς που έχετε προθερμάνει για άμεσο ψήσιμο  και μαγειρέψτε για 1 ώρα, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μερικές φορές, προσέχοντας να μην τρυπήσετε το αλουμινόχαρτο.

7.     Αφαιρέστε τα πακετάκια από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 10’. Ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα με το αλουμινόχαρτο, και πετάξτε  το λίπος που έχει στάξει και το αλουμινόχαρτο.

8.     Στραγγίξετε και προσθέτετε τα ροκανίδια πάνω στα κάρβουνά σας ή στο δοχείο καπνίσματος αν έχετε ψησταριά. Όταν το ξύλο αρχίζει να καπνίζει, βάλτε τα παϊδάκια στη σχάρα. Ψήστε με άμεσο ψήσιμο με το καπάκι κλειστό, για 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα και ραντίζοντας μία ή δύο φορές με τη μαρινάδα. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε τα ξεκουραστούν για 5 λεπτά περίπου. Κόψτε τα σε μερίδες και σερβίρετε τα ζεστά με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πηγή: http://www.weber.com/recipes

Leave a Reply