Πικάντικο Σάντουιτς Κοτόπουλου

Για 4 άτομα /Χρόνος Προετοιμασίας: 20’ /Χρόνος Ψησίματος: 4’ με 5’

Υλικά:

►1 κ.γ. πάπρικα

►¾ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

►½ κ.γ. αλάτι

►½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

►¼ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

►⅛ κ.γ. πιπέρι καγιέν

►8 φέτες μπέικον

►4 μερίδες από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα

►ελαιόλαδο

►⅓ φλιτζάνι μαγιονέζα

►2 κ.γ.  φρέσκο χυμό λεμονιού

►1 κ.γ. έτοιμη σάλτσα καυτό τσίλι & σκόρδο

►1 φραντζόλα ψωμί κομμένη σε 8 φέτες,

►8 φύλλα μαρουλιού

►2 μέτριες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε 4 φέτες

Εκτέλεση:

1.     Σε ένα μικρό μπολ βάλτε όλα τα μπαχαρικά.

2.     Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Στραγγίστε το μπέικον σε χαρτί.

3.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (180 ° έως 220 ° C).

4.     Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου κατά μήκος στη μέση, δημιουργώντας δύο μεγάλες λωρίδες. Αλείψτε τις λωρίδες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές με λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με περίπου 2 κ.γ.από τα μπαχαρικά.

5.     Προσθέστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το τσίλι στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών 1 κ.γ.και ανακατέψτε.

6.     Ψήστε το κοτόπουλο πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, 4 έως 5 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Λίγο πριν τελειώσετε το ψήσιμο, βάλτε το ψωμί πάνω από την άμεση θερμότητα, γυρίζοντας μία φορά.

7.     Απλώστε στις φέτες του ψωμιού ομοιόμορφα μαγιονέζα. Φτιάξτε κάθε σάντουιτς με δύο φύλλα μαρούλι, δύο φέτες ντομάτας, δύο λωρίδες μπέικον και δύο λωρίδες κοτόπουλου. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: http://www.weber.com/recipes

Leave a Reply