Ψητό μοσχάρι Picanha (πικάνια) στο BBQ

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 10’/ Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες/ Χρόνος Ψησίματος: περίπου 20’

Υλικά:

►1-1,2 κιλά μοσχάρι Πικάνια

►5-6 σκελίδες σκόρδου

►1 κ.σ. χονδρό αλάτι

►¼ της κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.     Αφαιρέστε από το κομμάτι μοσχαριού το λίπος που μπορεί να έχει. Από την μία πλευρά θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι λίπους. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του αλλά μην ανησυχείτε να είστε τέλειοι… κι αν μείνει κάτι θα καεί έτσι κι αλλιώς κατά το ψήσιμο.

2.     Σπάστε λίγο το αλάτι (με ένα κόσκινο) και ανακατέψτε το με το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο για να γίνει μία πάστα. Απλώστε το μίγμα σε όλο το κρέας.

3.     Αφήστε το έτσι για περίπου 2-3 ώρες ώστε να μαριναριστεί και να βγάλει τα υγρά του.

4.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία ( 220°-280°)

5.     Μετά το πέρας το 3 ωρών, αφαιρέστε όσο περισσότερο μπορείτε από το μίγμα που έχει μείνει στο το κρέας και κυρίως τα μεγάλα κομμάτια αλατιού. Αλείψτε ξανά με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. ΜΗ προσθέσετε πιπέρι γιατί θα καεί κατά το ψήσιμο!

6.     Βάλτε το κρέας στη ψησταριά σας και κλείστε το καπάκι. Μόλις η μία πλευρά μοιάζει σχεδόν σαν να έχει καεί γυρίστε το από την άλλη.  Μόλις και η άλλη πλευρά μοιάζει σαν καμένη βγάλτε το και αφήστε το να ηρεμήσει για 5’.

7.     Κόψτε το σε μερίδες, κάθετα στις ίνες του.

Leave a Reply