Αφήστε το ψητό σας κρέας να «ξεκουραστεί»…

 

Πάντα λέμε και θα το συναντήσετε πολλές φορές να το αναφέρουμε στο blog μας ότι το ο ψήστης χρειάζεται να έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: το αίσθημα του πειραματισμού, για να ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια νόστιμα πιάτα και δεύτερον υπομονή, για να βγάζει πάντα νόστιμα και ζουμερά πιάτα!

Όταν λοιπόν ένα ψητό κομμάτι κρέας το απομακρύνουμε από την ψησταριά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει ακαριαία να ψήνετε, αντιθέτως, για ένα μικρό χρονικό διάστημα (ανάλογα με το μέγεθος του ψητού κρέατος) αυτό συνεχίζει να μαγειρεύεται/ βράζει εσωτερικά, αφού σκεφτείτε ότι ψήνουμε περίπου στους 200°C.

Αν εκείνη ακριβώς τη στιγμή που έχουμε τελειώσει το ψήσιμο μας εμείς βιαστούμε να τεμαχίσουμε το ψητό κομμάτι κρέατος, τότε όλα τα υγρά που ακόμα «βράζουν» εσωτερικά, θα χυθούν έξω το από κρέας μας και τελικά το ψητό μας θα στεγνώσει…

Ακολουθώντας λοιπόν το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό ενός αληθινού ψήστη την υπομονή, αφήστε το ψητό κρέας σας να «ξεκουραστεί» από ~5 έως ~15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) και έπειτα σερβίρετε!

Καλή σας όρεξη!

Leave a Reply