Φτιάξτε πεντανόστιμα σουβλάκια με μια απλή κίνηση

Τα σουβλάκια είναι ένα κλασσικό Ελληνικό φαγητό, εύκολο στην παρασκευή, γρήγορο στο ψήσιμο και νόστιμο στη γεύση! Βέβαια πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα “κλασσικό” πρόβλημα κατά τη διαδικασία ψησίματος… Καίγονται τα ξύλινα σουβλάκια!

Οι λύσεις που υπάρχουν είναι δύο:

1. Μουλιάστε τα σουβλάκια από μπαμπού σε νερό τουλάχιστον 3 ώρες πριν σουβλίσετε σε αυτά το κρέας. Έτσι τα σουβλάκια θα έχουν “ποτιστεί” με νερό και δεν θα μπορούν να καούν… Μέχρι να εξατμιστεί το νερό από τα σουβλάκια και να αρχίσουν να καψαλίζονται, το κρέας θα είναι έτοιμο και ψημένο!

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάστε να μουλιάσετε τα σουβλάκια από μπαμπού σε χυμό λεμονιού. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

2. Η δεύτερη και πιστεύουμε η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση, είναι να αγοράσετε ανοξείδωτα σουβλάκια. Με αυτό τον τρόπο:

► γλυτώνετε την προετοιμασία του μουλιάσματος,

► είναι πολύ πιο εμφανίσιμα στο food styling και

► τελευταίο αλλά ίσως σημαντικότερο, ψήνοντας το κρέας μας σε μεταλλικά (ανοξείδωτα) σουβλάκια διαχέεται η θερμοκρασία και εσωτερικά του κρέατος επιτυγχάνοντας πολύ πιο ζουμερό, νόστιμο, γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο!

Επιλέξτε λοιπόν ανοξείδωτα ή ξύλινα σουβλάκια και ψήστε το κρέας σας ανάλογα, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος μικρά κομμάτια κρεμμυδιού, ή πιπεριάς ντοματίνια, ή ακόμα και κομματάκια φρούτων!

 

 

Leave a Reply