Πως να χρησιμοποιήσετε το δοχείο εκκίνησης για τα κάρβουνα

Εάν είστε λάτρης του παραδοσιακού ψησίματος με τα κάρβουνα τότε λογικά θα έχετε ήδη στη κατοχή σας ένα δοχείο εκκίνησης. Εάν δεν έχετε αποκτήσει ακόμα ένα ή σκοπεύετε να αποκτήσετε σύντομα μία ψησταριά κάρβουνου και θέλετε να μάθετε πως θα ανάψετε τα κάρβουνα σας γρήγορα, συνεχίστε το διάβασμα!

Το δοχείο εκκίνησης είναι ένας μεγάλος μεταλλικός κύλινδρος που διαθέτει μία λαβή για το κράτημα και μία σχάρα εσωτερικά για την τοποθέτηση των κάρβουνων ή των μπρικετών. Ο τρόπος χρήσης είναι πάρα πολύ απλός και γρήγορος! 3 βήματα είναι αρκετά για να ξεκινήσετε να ψήνετε!

Βήμα 1: Βάλτε κάτω από το δοχείο 2-3 προσανάμματα και γεμίστε το δοχείο με μπρικέτες ή κάρβουνα καλή ποιότητας.

Βήμα 2: Βάλτε φωτιά στα προσανάμματα. Περιμένετε λίγο και δείτε να ανάβουν ομοιόμορφα τα κάρβουνά σας.

Βήμα 3: Μόλις οι μπρικέτες ή τα κάρβουνα καλυφθούν με μία άσπρη στάχτη είναι έτοιμα προς χρήση. Φορέστε τα γάντια σας και πιάστε με το ένα χέρι τη λαβή του δοχείου και με το άλλο το μεταλλικό βοηθητικό χερούλι. Ρίξτε τα κάρβουνα σας στη ψησταριά και ξεκινήστε το ψήσιμο!

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας με ένα δοχείο εκκίνησης είναι περίπου 20΄. Η χρήση ενός δοχείου εκκίνησης δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ανάψετε τα κάρβουνα σας αλλά είναι σίγουρα ένας ταχύτερος και πιο “καθαρός” τρόπος. Στο παρακάτω βίντεο που βρήκαμε στο Internet μπορείτε να δείτε σε πραγματικές συνθήκες το άναμμα της μπρικέτας με δοχείο εκκίνησης και χωρίς. Η τελική απόφαση όπως πάντα…δική σας!

Leave a Reply