Φιλέ Μινιόν γεμιστό με μοτσαρέλα και μπέικον

Για 4 άτομα/Χρόνος Προετοιμασίας: 15’/ Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες/ Χρόνος Ψησίματος: περίπου 20’

Υλικά:

►1 κομμάτι μοσχαριού φιλέ μινιόν μέχρι 1 κιλό

►250 γρ. περίπου τυρί μοτσαρέλα σε μπλόκ (όχι τις μικρές μπάλες)

►1 κ.γ θυμάρι

►Ελαιόλαδο

►Μουστάρδα

►200 γρ. περίπου μπέικον

Εκτέλεση:

1.     Κόψτε το τυρί μοτσαρέλα σε λωρίδες και βάλτε το σε ένα δοχείο. Καλύψτε το με ελαιόλαδο, προσθέστε το θυμάρι και αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες.

2.     Κόψτε κατά μήκος το φιλέ μινιόν έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία «θήκη» για να δεχτεί τη μαριναρισμένη μοτσαρέλα. Τοποθετήστε τις φέτες τυριού σε όλο το μήκος του κρέατος.

3.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία ( 220°-280°)

4.     Σε ένα δίσκο απλώστε τις φέτες του μπέικον τη μία δίπλα στην άλλη. Θα πρέπει να καλύψετε ουσιαστικά το δίσκο σας με το μπέικον (στο ίδιος μήκος με αυτό του μοσχαριού).

5.     Αλείψτε το κρέας σας και από τις δύο πλευρές με μουστάρδα και ακουμπήστε το στο μπέικον. Τυλίξτε το μπέικον γύρω από το κρέας. Η μουστάρδα θα λειτουργήσει σαν κόλλα για να κρατήσει το μπέικον επάνω στο κομμάτι μοσχαριού.

6.     Τοποθετήστε το κρέας επάνω στη σχάρα και αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί. Γυρίστε το και επαναλάβετε τη διαδικασία.

7.     Κλείστε τον ένα καυστήρα για να συνεχίσετε το ψήσιμο με έμμεσο τρόπο. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το κρέας σας να ψηθεί για περίπου 17’.

8.     Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5-7’ λεπτά.

9.     Κόψτε το σε λωρίδες και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα εποχής.

Leave a Reply