Μεξικάνικες χοιρινές μπριζόλες

Υλικά:

►4 χοιρινές μπριζόλες

►4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

►1 κ.γ. ρίγανη

►1 κ.γ. κύμινο

►½ κ.γ. κόλιανδρο

►½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

► ¼ κ.γ. κανέλα

►2 κουταλιές της σούπας ξύδι

►3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού

►1 κ.σ. μέλι

►1 κ.σ.

►αλάτι

►πιπέρι

Εκτέλεση:

1.     Αφαιρέστε το περισσευούμενο λίπος από τις μπριζόλες και αφήστε τις στην άκρη.

2.     Αναμείξτε το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το κόλιανδρο , το μαύρο πιπέρι, την κανέλα, το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το λάδι σε ένα μπολ και περιχύστε με το μείγμα τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους.

3.     Καλύψτε τις σε μεμβράνη και αφήστε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

4.     Προθερμάνετε την ψησταριά σας σε μέτρια θερμοκρασία

5.     Τοποθετήστε τις στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 8 με 10 λεπτά σε κάθε πλευρά.

6.     Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι.

Leave a Reply